Presented By:


Silver Sponsors:

Bronze Sponsors:
Click Here To Get
The AZOP Newsletter!

Latest Video:



Next Race:


Star Valley Hare Scrambles
Location: Star Valley AZ
Date: Sept 23-24, 2017


Course: 7 mile loops that winds through the pine trees.

Bikes/Quads/Trikes/UTVs

Gate: Friday 2pm-10pm and Saturday/Sunday 6am-10pm

Registration/Tech: Friday 6pm-8pm and Saturday/Sunday 6am-10am at the track

Gate Fees: $10 per adult, $5 Youth, 5yrs under Free

Camping: $20 per vehicle for the weekend (camping will be very tight please try to leave really big trailers at home if possible)

Entry Fees: Bikes/Quad/Trike $65
Pro Bike/Quad $100
UTV $125
UTV Pro $225
Minis $45
PeeWee $35
UTV 170 $45
Unclassified (Practice) $20
Transponder: $10

Rules
MUST HAVE SPARK ARRESTORS
MUST HAVE FUEL MAT UNDER MACHINE WHILE PITTING
MUST TECH FOR THIS RACE!
NO PLAY AND PIT RIDING
Pack in Pack out all garbage!
Go to azopracing.com for a list of all classes.

MANDATORY RIDERS MEETING AT 7AM AT AZOP TRAILER

SATURDAY
Practice - 7:30am - Unclassified Bikes/Quads - 1 lap
Practice - 8:30am - Unclassified UTV’s - 1 lap
Race 1 - 10:00am-12:00 - All Big Bikes - 1hr 45 min
Race 2 - 12:30pm-2:30 - All Big ATV’s - 1 hr 45 min
Race 3 - 3:30pm-5:00 - All UTV’s - 1.5 hr

SUNDAY
Race 1 - 7:30am-8:00 - Peewee Bikes - 30 min
Race 2 - 8:15am-8:45 - Peewee Quads - 30 min
Race 3 - 9:00am-9:30 - UTV 170cc - 30 min
Race 4 - 10:00am-11:00 - Bike/Quad Minis - 1 hr
Race 5 - 11:30am - TEAM Bike Race - 2 hrs

*All race times are approximate – the next race will start when the course is clear and safe for everyone. It is your responsibility to be ready and on the line when your race starts.

Directions: Star Valley Arizona- From Payson AZ go Northeast on AZ-87 turn East on Hwy AZ-260 E go 4.3 miles turn left on Mayfield Can Rd to about .5 miles to you see the signs.



Payson Grand Prix
Location: Payson AZ
Date: Oct 6-8, 2017


UTV’s-Quads-Trikes-Bikes

Vendor Row “Party in the Pits”

2 days of racing (points for both days) You can Race one day or both.

Gate: Friday 2pm-10pm, Sat/Sun 6am-10pm

Registration: Friday 6pm-8pm at the track/Sat/Sun 6am-all day

Gate Fees: Per Day $10 per adult, $5 Youth, 5yrs under Free or $15 weekend pass adult, $10 Youth

Camping Fee: $10 per vehicle for the weekend. Camping at the track. Fires must be in metal fire container

Transponder: $10

Entry Fees: Per Day-$20 unclassified, $65 Bike/Quads, $100 Pro Bike/Quad, $90 UTV, $190 UTV PRO, Mini $45, $35 Pee Wee $35

Both Days $110 Bike/Quads, $200 Pro Bike/Quad, $160 UTV, $380 UTV PRO, $70 Mini, $50 Pee Wee
(Discount pricing if you race both days, must sign up on Sat for both days to receive discount, no refunds)

Rules
33% Trophy’s
NO PLAY AND PIT RIDING
Pack in Pack out all garbage!

We have added a UTV PRO Class for 2017!

*Race Times Saturday
Practice - 7:30am-8:00 - Big Bikes Unclassified - 30 Min
Race 1 - 8:15am-8:45 - Pee Wee Bikes 50cc/65C - 30 Min
Race 2 - 9:00am -9:30 - Pee Wee Quads - 30 Min
Race 3 - 9:45am-10:15 - Youth UTV 170cc/Trophy Karts - 30 Min
Race 4 - 10:30am-11:20 - All Big Bikes - 50 Min
Race 5 - 11:40am-12:20 - Mini Bikes 80-150cc, 65A/B/ Women C /Vintage - 40 min
Race 6 - 12:30pm-1:10 - Mini Quads - 40 Min
Practice - 1:30pm-2:00 - Big Quads Unclassified - 30 Min
Practice - 2:10pm-2:40 - UTV Unclassified - 30 Min
Race 7 - 3:00pm-3:50 - All Big Quad/Trikes - 50 Min
Race 8 - 4:00pm-4:50 - All UTVs - 50 Min

*Race Times Sunday (No Practice on Sunday)
Race 1 - 7:30am-8:00 - Pee Wee Bikes 50cc/65C - 30 Min
Race 2 - 8:10am-8:40 - Pee Wee Quads - 30 Min
Race 3 - 8:50am-9:20 - Youth UTV 170cc/Trophy Karts - 30 Min
Race 4 - 9:40am-10:30 - All Big Bikes - 50 Min
Race 5 - 10:45am-11:25 - Mini Bikes 80-150cc, 65A/B/ Women C /Vintage - 40 min
Race 6 - 11:40am-12:20 - Mini Quads - 40 Min
Race 7 - 12:40pm-1:30 - All Big Quad/Trikes - 50 Min
Race 8 - 2:00pm-2:50 - All UTVs - 50 Min
*All race times are approximate – the next race will start when the course is clear and safe for everyone. It is your responsibility to be ready and on the line when your race starts.

Directions: Payson Event Center 1400 Beeline Hwy Payson AZ



Gila Bend Grand Prix
Date: Nov 4-5, 2017


Bikes-Quads-UTVS-Trucks-Buggies

Gates Open: Friday 2pm-10pm, Saturday 6am-10pm, Sunday 6am

Registration: Friday night 6-8pm @ Elks Lodge in Gila Bend AZ, Saturday 6:00am/ Sunday 6am @ the track

Race Times Saturday (Bikes-ATV’s-UTV 170cc))
Practice - 7:30-8:00am - Unclassified Bikes - 30 min
Practice - 8:00-8:30am - Unclassified ATVs - 30 min
Race 1 - 8:45-9:15am - Bike Pee Wees - 30 min
Race 2 - 9:25-9:55am - ATV Pee Wees - 30 min
Race 3 - 10:05-10:35am - UTV 170cc - 30 min
Race 4 - 10:50-11:30am - Bike Minis - 40min
Race 5 - 11:40-12:20pm - ATV Mini - 40min
Race 6 - 12:45-1:35pm - Big Bikes - 50min
Race 7 - 1:45-2:35pm - Big ATV’s - 50 min
Race 8 - 3:00-5:00pm - Bike Team Race - 2hrs

Race Times Sunday (UTV’s-Trucks and Buggies)
Tech inspection 6am-8am
Mandatory Drivers Meeting 7am
Practice - 7:30am - UTVS - 30 min
Practice - 8:00am - All Trucks/Buggies - 30 min
Race 1 - 9am - UTVS - Heat 1 - 10 laps
Race 2 - 10am - Sportsman - Heat 1 - 10 laps
Race 3 - 11am - Pros - Heat 1 - 10 laps
Race 4 - 12pm - UTVS - Heat 2 - 10 laps
Race 5 - 1pm - Sportsman - Heat 2 - 10 laps
Race 6 - 2pm - Pros - Heat 2 - 10 laps
(Times may differ if water is needed on the track)
We may combine Sportsman and Pro Trucks/Buggies if needed

UTV-Trucks- Buggies Race Format

Format- Two 10 lap heat races (GP Finish when the leader completes 10 laps checker flag comes out)

Scoring- Take your finishing positions and add them up for your overall score. (The second heat will have more pull in case of a tie.)

Gate Fees: $10 per adult, $5 6-12yrs, 5yrs under Free ($20 Camping)

Entry Fees: $20 unclassified, $55 Bike/ATV, $75 UTV, $35 Pee Wee, $475 Pro Truck/Buggy, $375 Sportsman Truck/Buggy, Transponders $10

Team Race Rules- you can use have as many riders you want, you can use your own Bike or Share a Bike, must switch riders every lap. ($30 Team Race per rider)

No Play Riding

Location- Town of Gila Bend Arizona- Take Hwy 85 into Gila Bend which turns into Pima turn east on Martin ave (Neto’s Bar) go over railroad track and take a right on Bens turn left on Cemetery go under the freeway bridge follow signs to race location. Follow Arrows








NEWS:


White Mountain Utv Jamboree

Thank you to all who participated in this year's White Mountain UTV Jamboree. Next Years Jamboree will be Sept 6-10, 2018.

Classifieds!

Classifieds are now avaliable at https://racingrecycler.com.
Buy/Sell used racing vehicles, parts, equipment, and gear.. Post as many FREE ADS

NEW MANDATORY UTV RULES

1) ALL UTVS MUST HAVE SIREN/SOUNDER
CLICK HERE
2) You must have a rear light bar with amber and blue flashing and solid amber.
You can get rear chase led light bars at Star Light Bars. Tell them you race AZOP and he will give you a discount.
Click here to goto Star Light Bars.

QUAD Update and Rule:

Mandatory Lanyards on all peewee, mini and big Quads, if you do not have them we may not allow you to race or we may give you a penalty.
NUMBERS- If you do not have legible numbers on the front and rear of the Quad we might not allow you to race or we may give you a penalty.

Camping and Pit Rules

  • NO PLAY RIDING - IF YOU OR YOUR KIDS GET CAUGHT RIDING IN THE PITS AND CAMPING AREA YOU WILL BE DISQUALIFIED AND NO REFUNDS!
  • Must wear helmet all times.
  • Contained campfires in metal container only.
  • Keep pets on a leash.
  • No children on bicycles near the race course.
  • No flying Drones without AZOP’s Permission.
  • Please pick up all your TRASH and take it home with you.
  • Read the Rules on our website before you race. www.azopracing.com
  • T-shirts, hats and sweatshirts will be for sale at the AZOP registration trailer.
  • Be respectful to registration and scoring personnel we will not tolerate yelling and rude behavior.
  • Pit area on the course is 5 MPH - you can be penalized for speeding thru this area during the race.
  • 5 MPH through Scoring Chute and in front of AZOP Trailer - you will be penalized for Speeding.
  • Do NOT go in front of the scoring trailer to talk to personnel, if you have a question or problem with scoring you MUST go to the Registration table. Do NOT talk to scoring during the races.
  • If you have a protest or questions with results our Referee Dan Rees will handle it.
  • Do NOT go onto the race course - Must stay 25’ behind the course.
  • There will be a 30 minute protest period after race results are posted no exceptions. You MUST Wait!
  • We will have several sweep riders and watchers all over the course, so make sure you stay on the marked track or you will be disqualified for cutting the course.
  • If there is a downed rider PLEASE make sure you stop to make sure they are ok and let the sweep rider or next check point know what mile marker they are at.
  • Thanks for coming have a great time and have fun. We want everyone to be SAFE and enjoy the races.

The wait is finally over for the iPhone AZOP Mobile App. So now we have the app for Android and iPhone. Download it now by putting in AZOP or clicking this link below. Please let us know if we should add any other features. We are hoping this app serves as a big help to our racers. Get it today, It's free.

Get it on Google Play

Racing With US?

All Racers who enter any race will get a $10 Rocky Mountain Gift Card. This is good for all races including non-points races. Each race you enter you get a gift card. You can hold on to the cards and use more than one to purchase products.